Сторінки

середу, 20 травня 2015 р.

Повернення в 90-ті роки або як зруйнувати підприємство за півроку.



В цій статті хотілося б повернутися до прохання лісівників з приводу детального прискіпливого аналізу роботи системи Полтаваоблагроліс, яка стала підзвітною управлінню лісового господарства області після переходу лісів від Мінагрополітики до Держкомітету, і яку очолив молодий керівник Юрій Волошин після спровокованого Тараненком звільнення Сергія Анатолійовича Деркача. Тому ми прагнемо описати здобутки, а точніше втрати, які за ці пів року понесло господарство від некваліфікованих рішень проходимця з ПТУ.

Те, що Юрій Володимирович без вищої освіти отримав посаду обласного масштабу і має найкращі навички в палінні лісу, не являється для когось таємницею. Нині Волошина звинувачують у розвалюванні підприємства, крадіжках, хабарництві, підкупі міліції та очільників екології, прокуратури... Тобто ці півроку він не сидів на місці і працював в тому напрямку, в якому дозволяв його інтелектуальний розвиток і особистий всім відомий господар Тараненко. Тому сучасний стан підприємства нагадує 90-ті роки, про що свідчать фотознімки лісничих, їхні відкровення, обурення від місцевих жителів та документи суворої звітності, які знаходяться на підприємстві і підтверджують описане в цій статті.
Після приходу Юрія Волошина по лісовому господарству пройшла хвиля примусових звільнень за власним бажанням. Як повідомив один з активістів, це було зумовлено постійним «пресінгом» куплених міліціонерів Волошина, які виконували зачистку рядів агролісництв і досвідчених спеціалістів з адмінапарату Полтаваоблагроліс. Юрієм Володимировичем, через його ліпшого друга - Олександра Перелі, було проплачено працівників обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю, які, як той циганський табір заробітчан їздили з псевдо перевірками по області, залякуючи працівників лісництв і поводили себе як бандюки в законі. Це нам знову ж таки нагадало ті самі 90-ті роки, де міліція, а десь і рекет «кришували» підприємства та, за невелику долю чи процент, вирішували проблеми. Таким чином малокваліфікований та зовсім не далекоглядний керівник започатковує на підприємстві феодальний лад, де кожен працівник слухняно виконує накази і сліпо вірить в правильність рішень керівника.
Чи має він на че право? Чому державні правоохоронні органи, які повинні зупиняти подібне беззаконня виконують функції найманців? Відповідь одна - через халатність, хабарництво та безкарність. Тому що силовики перетворилися на комерсантів і в них перед очима тільки «бабки» та цифри. А наслідки? Чому про них ніхто не задумується? Чому сходить з рук малограмотному хабарнику гоніння висококваліфікованіх кадрів? Вдумайтесь в цифри – з самого Гадяцького лісництва пішло з роботи понад 5 чоловік, засновників та дійсних відмінників лісового господарства. З головного агролісгоспу 7 чоловік. Масштаби примусових звільнень на обласному рівні ще колосальніші. В період коли країна потребує сильних кадрів, розумних рішень і правильних кваліфікованих кроків, на Полтавщині відбувається безглузде гоніння відданих своїй справі людей. Щоб виростити одного такого кадра - кваліфікованого, розумного, чесного - країні потрібно платити за його помилки протягом 5 – 10 років. А ще ж є талановиті працівники, люди своєї справи, такі як Олексій Степанович Солодкий – цензор лісовода, який давав наукові і правильні рішення, заслужений лісничий області і спеціаліст, якого поважали і любили колеги. Йому теж довелось піти, бо постійні нападки з боку керівника і утиски від правоохоронців не кожен витримає, тим паче людина пенсійного віку.
Виникає питання – Для чого масові звільнення, якщо вони відбуваються через примус цінних кадрів?

А все банально просто:




Щоб красти автомобілі, які везуть на собі до 40 кубометрів дуба треба убрати свідомих спеціалістів, які розуміють що робиться і як можна це зупинити. З цієї фотографії видно, що загружено І-ІІ сорт  і трішки фансировини дуба на суму, як мінімум 70 000 грн.


А на цій машині більша половина сортиментів представлена фансировиною і незалежний експерт оцінив, що тут деревини на 120 000 грн., бо дерево нічим не хворе. Це видно по чистій серцевині і корі без зовнішніх ознак вражень. Саме образливе те, що таких машин з одного дубового лісостану виїхало більше 15 шт. на суму, яка перевищує 1 500 000 грн. Як нам повідомив спеціаліст з Полтаваоблагроліс – ділянки закрили дровами та в невеликій мірі діловою деревиною на суму, яка не перевищує 300 000 грн. Що саме цікаве – на проїзд видаються нормально виписані документи і коли деревина доїздить до місця призначення то замовник повертає ці документи лісничому, а той, в кінці місяця, везе в Полтаву де засідають горе лісівники, під керівництвом Юрія Волошина, і переписують на то, що їм вигідно – на дрова та техсировину.
З вище написаного і випливає для чого залякувалися спеціалісти, бо кваліфіковані кадри, своєю присутністю заважали видоювати чорні кошти з районів і бачили, що дерева не вражені та розуміли наслідки нерегульованого лісовим законодавством користуванням лісом.
З наступних фотографій ми теж покажемо ці наслідки, які дають нам право виказати екологам - треба дивитися не на пачки грошей, а на те, що відбувається в лісі, бо ви вже забули, за що отримуєте від країни кошти. І якщо важко походити по лісу, то хоч подивіться на фоторепортаж наших активістів:





Всі фото, які не увійшли до статті будуть розміщені в блоці "лісові зміни ФОТОРЕПОРТАЖ 2015



Як Ви вже помітили, шановні екологи, -  дерева не хворі, не вражені якимись зовнішніми чи внутрішніми пошкодженнями. Вони просто вкрадені. І це ми гарно бачимо по тому, що майже на кожній колодці спиляна коренева лапа, яка як відомо є відбитком місця росту дерева. Її зрізали з однією метою – щоб не можна було встановити де дерево росло. Це ще раз підтверджує, що дерево крадене.   


 



Також один із спеціалістів Полтаваоблагролісу повідомив - під номерами фур, що на фото списана техсировина і дрова. Але це ще не вся шокуюча інформація. Документи на рубку були не виписані зовсім. Також, якщо навіть екологи і правоохоронні органи заворушаться то виявиться, що за все відповідає місцевий лісничий, який ставив підписи і підготовував документи. Це показує, що Юрію Володимировичу байдуже на своїх підлеглих. В будь-якому випадку він все зверне на лісничого, а сам скаже що не в змозі проконтролювати, що відбувається в лісництвах бо вони розкидані по всій області. А бідному лісничому, який підписав акт матеріальної відповідальності нічого не залишиться, як всю вину взяти на себе. Тепер напевно стає зрозуміло, чому більшість кваліфікованих кадрів залишило роботу? Бо хтось заробив міліон коли кралося дерево, а хтось розписується і несе за це відповідальність. Хтось буде піаритись купивши на тисячу гривень гречки и макаронів і його любитимуть та цінуватимуть, місцеві ЗМІ писатимуть про його велич, а хтось приходитиме додому з 200 грн в кармані і боятиметься засинати, знаючи що не дай Бог, що , що завтра ці ж Перелі та банда, які їдять з рук Волошина приїдуть по них. А там вони вже самі напишуть повинну, якщо не встигаєш за усними планами.
Але життя Юрію Володимировичу також приносить сюрпризи. Перевіряючи слова одного з лісничих, можна сказати заляканого спеціаліста, якому набридло все, що відбувається, який нам неодноразово повідомляв, що цією персоно треба зайнятися, що директорство Волошина їм дорого коштувало, ми повністю повірили у достовірності й правдивості його слів, бо не від однієї людини доходили подібні слухи. Тому, обробивши мозаїку фактів зібраних з 73 листів активних помічників ГОЛОСУ ПОЛТАВЩИНИ, ми дійшли до висновку –
В грудні 2014 року Юрій Володимирович насправді їздив у Київ і відвіз 500 000 грн Чернякову В. В. за контракт на 5 років. Також є правдивою інформацією і те, що на початку березня 2015 року Волошин таку ж саму суму завіз заступнику голови комітету Атаманчуку. Як кажуть в народі – дурний платить двічі. У випадку Юрія Володимировича, може бути й тричі, оскільки, як стало відомо, скоро призначать нового голову комітету. І як кажуть – нова мітла по новому мете. Нашому юному хабарнику знову прийдеться утискати лісничих щоб віднести данину в Київ. Тому хочеться звернутись до нового голови нам, ГОЛОСУ ПОЛТАВЩИНИ – подивіться і задумайтесь, чи потрібні у лісовому господарстві такі кадри, які не маючи потрібної освіти, звільнили масу висококваліфікованих спеціалістів, які спалили 200 гектарів лісу, які зробили збитків за своє керівництво не на 1 мільйон гривень. Чи потрібні Вам у команді такі люди, чи не скомпрометують вони Вашу особу своїм халатним непрофесійним   відношенням до роботи? Тому просимо Вас тричі подумати перед тим, як таких злодіїв утримувати на керівних посадах.


p.s. Просимо Вас, шановний голово комітету, звернути увагу на незаконні рубки в Полтавській області. За останні 10 років виснажливого пиляння ліс перетворився в брудну собаку побиту лишаями і проказою. Ніхто не помічає, що насправді відбувається в лісі – коли пройти в глуб масиву – сміття залишене лісозаготівельниками, пеньки без клейма, низький санітарний стан. Що говорити коли від карт Google нічого не приховати. 



Немає коментарів:

Дописати коментар