Сторінки

пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Козацький бунт Лохвиччини...

Лісівники Лохвиччини стурбовані громадським резонансом, що окув суспільною увагою порушення Законодавства України з боку обласного начальника управління лісового та мисливського господарства. Їхню свідомість розбудили події, що на днях відбулися в Гадяцькому районі. Бунт очолений кваліфікованими кадрами з найкращого в області підприємства спровокував Лохвиччан до відстоювання і своїх лісівничих інтересів.

 "Час спливає, тому необхідно зробити максимум кроків для виправдання своєї самосвідомості. Вони будуть тяжкими, і за них нас схочуть оганьбити та намагатимуться зупинити, але треба діяти, поки не стало біди. Ми під примусом робили все своїми руками і свідомо чинили не правильно. Тараненко ж тільки усні накази віддавав своїм директорам, а ті нас, простих лісників, заставляли порушувати лісівничі норми, за які Цар Петро смертну кару колись призначав. Тільки Він тоді розумів, що дубову деревину необхідно переробляти, бо цінність її не втратиться поколіннями. Сьогодні цю цінність монополізував корупціонер, від можливостей якого всім лісникам області страшно, і ніхто цього вже не приховує. Правда не вилітала з наших з Вами вуст, бо можливість розправи заганяла в ступір бездіяльності та відданої покірності Юрію Миколайовичу Тараненку. Але часи змінюються... Більше нам не можна так помилятись, бо на нас і окоситься чужа вина. Ми мусимо показати все так, як воно є насправді. Тільки такий вчинок виправдає лісівників Полтавщини перед державою і громадою наших районів" - такими словами підтримав Лохвицьких працівників лісу в переддень Пасхи, заслужений лісівник з Гадяччини.
Ці мужні працівники лісу вперше за всі роки схаменулись і планують напереріз налагодженої Юрієм Тараненком корупційної схеми покінчити з протиправним знищенням екосистеми. ВОНИ повністю усвідомили відповідальність, викликану порушенням вимог “Лісового кодексу України“, «Правил поліпшення якісного складу лісів», та інших чинних нормативно-інструктивних документів з ведення лісового господарства.

На представлених в даному розділі фотознімках кожен провідний спеціаліст Комітету знайде якнайменше 10 порушень лісівничо-таксаційних норм. Такими, за словами Лохвицьких активістів, є ліси сьогодні - захаращені і незаконно спиляні. Погіршення санітарного стану лісового фонду Лохвиччини спричинені здебільше некваліфікованими усними рішеннями посіпак Тараненка, які випилювали і оперативно вивозили найкращі дубові сортименти з району. Для прикриття спилювалися і гірші за фізіологічним станом дерева, тільки в невеликій кількості. І то, для реклами, щоб місцева Влада думала, що лісники убирають тільки хворі дерева.








Залишок фотознімків буде розміщений в новому блоці...



Небайдужий погляд лісівників Лохвиччини
Витяг з проекту "Скажи "Ні" корупції"  № 1213
Вхідна переписка 16 квітня 2015 року

"Ми не зможемо покращити санітарний стан лісового фонду доти, доки не зупинимо незаконне випилювання кращих за фізіологічними властивостями дерев і не притягнемо  до відповідальності Тараненка та його корумпованих посіпак, по прикладу гідності наших відважних сусідів лісників, які на достойному рівні захистили честь лісового господаря перед нечесними екологами Юрія Миколайовича".


Респонденти урядових органів, провспілкових організацій і незалежних громадських об'єднань, які представляють Європейський союз і Сполучені Штати Америки підтримують інформаційний ресурс "ГОЛОС ПОЛТАВЩИНИ" і свідомих патріотів лісової галузі в намаганні на демократичному всеохоплюючому рівні забезпечити процвітання і економічно обгрунтований рух постійних лісокористувачів з невиснажливим сертифікованим використанням ресурсів лісового фонду як Полтавського регіону так і країни в цілому.
Ми в праві вимагати прозорих ціленаправлених перспектив, яких позбавляє лісівників Юрій Тараненко своїм систематичним викачуванням готівки через фактичне і доказове заниження ціни на сортове дерево до рівня дров паливних. Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства давно перейшов межу Закону України, знищив корінь переробки започаткований Лубенським науковцем і прибрав з дороги низку спеціалістів, які на ділі показували міць лісової галузі та заважали у розповсюдженні лишаїв корупції, що ганебними плямами відбиваються на карті лісів Полтавщини. Вони були опорою Лісівничого Законодавства, яку зруйнувала корумпованість конкретних представників уряду, очільників держави, що засиділись на пригрітих виборчих кріслах.


Немає коментарів:

Дописати коментар